Hozzávalók kb 16-17 db kakaós csiga elkészítéséhez:
- 425 g Green Life alap lisztkeverék
- 1,3g csipet só
- 40g négyszeres édesítő ( eritrit-stevia)
- 3,6 g gluténmentes élesztő ( elhagyható élesztőallergia esetén)
- 10 g szódabikarbóna
- 13 g fehérborecet
- 80 g kókuszolaj
-
4 db tojás (vegán változatban tojás helyett “vegán tojás” vagyis 1 db tojás = 1 ek lenmagliszt+ 3 ek víz) de el is hagyható.
- 100 ml The Bridge Bio Rizskrém
- 6-6,5 dl The Bridge Bio Rizstej
Ebben a sorrendben az összes hozzávalót keverjük össze egy nagy tálban.
Fontos: a szódabikarbónára kerül a borecet, hogy pezsegjen.
A végén kerül bele a rizstej és rizstejszín. Ezt a masszát kézzel összegyúrjuk, utána letakarva 40 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát felezzük meg. Kilisztezett felületen a fél adagból nyújtsunk egy kb 22×48 cm-es, 0,5 cm vastag lapot. Ezután megkenjük a tetszőleges töltelékkel és szorosan tekerjük fel a keskenyebb végétől. A tekercset vágjuk fel éles késsel egyforma vastagságú 7-8 darabra. Az így kapott csigákat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le kókuszolajjal, esetleg cukormentes sárgabarack lekvárral vagy tojás és rizstejszín keverékével. Előmelegített sütőben, légkeveréses programon, 180 fokon, pára mellett süssük. ( ha nincs párásító a sütőben, akkor kis edénybe tegyünk vizet a sütő aljára). Sütés közben 1-2 alkalommal és ha megsült, közvetlenül utána fújjuk be vízpermettel.