Kakaós Csiga Recept

folder_openÉdes péktermékek, Receptek

Hozzávalók kb 16-17 db kakaós csiga elkészítéséhez:

Ebben a sorrendben az összes hozzávalót keverjük össze egy nagy tálban.
Fontos: a szódabikarbónára kerül a borecet, hogy pezsegjen.
A végén kerül bele a rizstej és rizstejszín. Ezt a masszát kézzel összegyúrjuk, utána letakarva 40 percig pihentetjük.

A megkelt tésztát felezzük meg. Kilisztezett felületen a fél adagból nyújtsunk egy kb 22×48 cm-es, 0,5 cm vastag lapot. Ezután megkenjük a tetszőleges töltelékkel és szorosan tekerjük fel a keskenyebb végétől. A tekercset vágjuk fel éles késsel egyforma vastagságú 7-8 darabra. Az így kapott csigákat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le kókuszolajjal, esetleg cukormentes sárgabarack lekvárral vagy tojás és rizstejszín keverékével. Előmelegített sütőben, légkeveréses programon, 180 fokon, pára mellett süssük. ( ha nincs párásító a sütőben, akkor kis edénybe tegyünk vizet a sütő aljára). Sütés közben 1-2 alkalommal és ha megsült, közvetlenül utána fújjuk be vízpermettel.

, , , , , , , ,

További receptek

Menü