Hozzávalók kb 35-40 db közepes méretű pogácsa elkészítéséhez:
- 425 g Green Life alap lisztkeverék
- 1,3 g só
- 3,6 g gluténmentes élesztő ( elhagyható élesztőallergia esetén)
- 10 g szódabikarbóna
- 13 g borecet
- 80 g kókuszolaj
- 4 db tojás ( vegán változatban tojás helyett “vegán tojás” vagyis 1 db tojás = 1 ek lenmagliszt+ 3 ek víz)
- 100 g vaj ( vagy vegán margarin)
- 150 g reszelt sajt (vegán reszelt sajt)
- 100 ml The Bridge Bio Rizskrém
- 6-6,5 dl The Bridge Bio Rizstej
Ebben a sorrendben az összes hozzávalót keverjük össze egy nagy tálban.
Fontos: a szódabikarbónára kerül a borecet, hogy pezsegjen.
A legvégén kerül bele a rizstej és rizstejszín.Tehetünk bele ízlés szerint különböző magvakat, magkeveréket. Ezt a masszát kézzel összegyúrjuk, utána letakarva 40 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát kilisztezett felületen nyújtsuk ki és pogácsaszaggatóval formázzuk, helyezzük sütőpapírra , majd lekenjük/lefújjuk a tetejét olajjal, vagy tojás-rizstejszín keverékével, szórhatunk még rá sajtot vagy magvakat és előmelegített sütőben, légkeveréses programon, 180 fokon, pára mellett süssük. ( ha nincs párásító a sütőben, akkor kis edénybe tegyünk vizet a sütő aljára). Sütés közben 1-2 alkalommal és ha megsült, közvetlenül utána fújjuk be kevés vízpermettel.