Pogácsa Recept

folder_openReceptek, Sós péktermékek

Hozzávalók kb 35-40 db közepes méretű pogácsa elkészítéséhez:

  • 425 g Green Life alap lisztkeverék
  • 1,3 g só
  • 3,6 g gluténmentes élesztő ( elhagyható élesztőallergia esetén)
  • 10 g szódabikarbóna
  • 13 g borecet
  • 80 g kókuszolaj
  • 4 db tojás ( vegán változatban tojás helyett “vegán tojás” vagyis 1 db tojás = 1 ek lenmagliszt+ 3 ek víz)
  • 100 g vaj ( vagy vegán margarin)
  • 150 g reszelt sajt (vegán reszelt sajt)
  • 100 ml The Bridge Bio Rizskrém
  • 6-6,5 dl The Bridge Bio Rizstej 

Ebben a sorrendben az összes hozzávalót keverjük össze egy nagy tálban.
Fontos: a szódabikarbónára kerül a borecet, hogy pezsegjen.
A legvégén kerül bele a rizstej és rizstejszín.Tehetünk bele ízlés szerint különböző magvakat, magkeveréket. Ezt a masszát kézzel összegyúrjuk, utána letakarva 40 percig pihentetjük.

A megkelt tésztát kilisztezett felületen nyújtsuk ki és pogácsaszaggatóval formázzuk, helyezzük sütőpapírra , majd lekenjük/lefújjuk a tetejét olajjal, vagy tojás-rizstejszín keverékével, szórhatunk még rá sajtot vagy magvakat és előmelegített sütőben, légkeveréses programon, 180 fokon, pára mellett süssük. ( ha nincs párásító a sütőben, akkor kis edénybe tegyünk vizet a sütő aljára). Sütés közben 1-2 alkalommal és ha megsült, közvetlenül utána fújjuk be kevés vízpermettel.

, , , , , , , ,

További receptek

Menü